TANULÁS EGY ÉLETEN ÁT ENGLISH | DEUTSCH
 

Juhász Ágnes
képzési információs tanácsadó, szakképzési szakértő

Végzettségem szerint fizikus vagyok, de csak rövid ideig dolgoztam kutatóként.

15 évig szakkönyveket szerkesztettem a Műszaki Könyvkiadóban és a Typotex Kft-nél.

Egy kis kitérő után – amikor az Arkhimédész Bt-vel fizikai taneszközöket hoztunk létre, majd  a Csodák Palotája beindításánál bábáskodtam – 1993-ban létrehoztam a Taninfo Bt-t, ami később Kft-vé alakult.

Azóta képzési információk létrehozásával és terjesztésével, információs rendszerek fejlesztésével, az ehhez kapcsolódó kutatásokkal, szakmai tanácsadással foglalkozom.

A Taninfo vezetőjeként, szakértőjeként elektronikus és papír alapú kiadványok, e-learning tananyagok, adatbázisok, CD-s és internetes információs és tanácsadó rendszerek létrehozását irányítottam, médiaprojekteket menedzseltem. A fejlesztések során fontos hazai és nemzetközi partnerekkel működtünk együtt.

Taninfo-s munkám mellett szakmai vezetője voltam a Budapesti Művelődési Központ PALLÓ projektjének, amelynek során kidolgoztuk a felnőttképzési konzulens képzés és beindítottuk a PALLÓ felnőttképzési tanácsadó hálózatot és a felnottkepzesinfo.hu honlapot. Szakmai vezetője voltam a Panta Rhei Bt. OFA támogatású, hiányszakmákat vizsgáló kutatásának. Részt vettem a Foglalkoztatási Hivatal Nemzeti Pályaorientációs Portáljának fejlesztésében és az azt előkészítő kutatásokban. Pályázatokat bíráltam a Tempus Közalapítványnál. Szakmai és civil szervezetek –Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Magyarországi Szülők Egyesülete, Magyar Tartalomipari Szövetség, Magyar Szakképzési Társaság, Agóra Oktatási Kerekasztal, Magyar Pedagógiai Társaság Pályaorientációs Szakosztálya, Informatikai Vállalkozók Szövetsége – munkáját segítetettem/segítem szakértőként.

Szakmai önéletrajzom
Publikációs jegyzékem