TANULÁS EGY ÉLETEN ÁT ENGLISH | DEUTSCH
 

Gyenes Zsuzsa

felnőttképzési szakértő, közösségfejlesztő, újságíró

Bemutatkozom:

Némettanár és művelődésszervező, valamint szociológia szakon végeztem az ELTÉ-n. A Budapesti Művelődési Központban (BMK) dolgoztam mint képzési előadó és nemzetközi referens. Feladataim közé tartozott képzési programok kidolgozása és akkreditálása, képzések és szakmai programok szervezése, hazai és nemzetközi pályázatok írása, nemzetközi projektek koordinálása, illetve ezekben való részvétel. Részt vettem a közművelődés minőségfejlesztését kidolgozó munkacsoportban. Mivel a BMK szakmai szolgáltató intézmény, feladataim közé tartozott az is, hogy ezeken a területeken segítsem a közművelődési intézmények, civil szervezetek, önkormányzatok munkáját.

2004-től „főállású anya” vagyok, három gyermekem van. Ez az időszak tette és teszi lehetővé, hogy a felnőttképzési szakértés mellett más területeken is kibontakozzak.

Tevékenységek (linkek a tevékenységeink menüpont megfelelő helyeire):

Közösségfejlesztés

Gyenes Zsuzsa főiskolai tanulmányai óta részt vesz a közösségfejlesztő szakmai közéletben, szakmai műhelyekben, közösségfejlesztő munkákban. Doktorandusz hallgatóként tagja volt az újpalotai szakintézmények, civil szervezetek képviselőiből és magánszemélyekből álló közösségi tanácsnak, a Nyírpalota Társaságnak. 2008-ban közösségfejlesztő, oktató, kutató, tréner vizsgát tett.

A Közösségfejlesztők Egyesületének tagja, a Civil Kollégiumoktatója.

Legjelentősebb közösségfejlesztő munkája az idősek életminőségének javítását célzó Újbuda 60+ program, melyben a közösségfejlesztő szakmai csapat tagja, oktató, Gazdagrét közösségfejlesztője és az önkéntes újságírókból alakuló médiaműhely koordinátora volt.

Az Újbuda 60+ program közösségfejlesztő alprogramjáról
Újbuda (Budapest XI. kerület) honlapján
a Parola újságban